W kuchni i ogrodzie

Ryby

Ryba po kaszubsku

 

Smażony filet rybny w słodko-kwaśnej zalewie.

 

 

 

1 kg filetu z ryby 

2 duże cebule

ogórki konserwowe

papryka konserwowa



 zalewa:


liść laurowy
ziele angielskie
1/2 szkl. oleju
2 szkl. wody
6 łyżek octu
4 łyżki cukru
6 łyżek  keczupu
4 łyżki koncent. pomid.


                Gotować 10 minut.

Filety pokroić w kawałki,doprawić solą i pieprzem,obtoczyć w jajku i bułce tartej wymieszanej z mąką.
Usmażyć na oleju.Usmażoną rybę rozłożyć na głębokim półmisku.Cebulę pokroić w krążki, zeszklić na oleju,        
włożyć na rybę.Ogórki pokroić w plastry, paprykę w paski i ułożyć na cebuli. Zalać gorącą zalewą. 

 

MOJA  RADA:

Papryka nie jest konieczna, jeżeli ktoś za nią nie przepada niech zrobi bez.