W kuchni i ogrodzie

Sałatki

Sałatka z tuńczyka i selera naciowego

 

Przygotowanie tej sałatki zajmie nam tylko kilka chwil. Ja bardzo ją lubię a najbardziej chyba ten chrupiący seler,to właśnie on nadaje sałatce fajnego smaku.

 

sałatka.JPG

 

4 łodygi selera naciowego

1/2 dużego twardego i kwaskowatego jabłka (użyłam Granny Smith)

1 puszka tuńczyka w sosie własnym (185g)

3 łyżki kukurydzy

2-3 łyżki majonezu

sól i pieprz do smaku

 

Tuńczyka osączyć z zalewy i lekko rozdrobnić. Seler i jabłko pokroić w kosteczkę.,dodać kukurydzę,tuńczyka i majonez.Delikatnie wymieszać,doprawić do smaku solą i pieprzem.

 

sałatka2.JPG

 

 

 

sałatka1.JPG