W kuchni i ogrodzie

Wpisy z kategorii: Desery

deser1.JPG
Desery

Kawowa pianka z fiołkami

Kawa Jacobs Crema Gold zainspirowała mnie do zrobienia lekkiego deseru,a że właśnie w ogrodzie kwitną fiołki i niesamowicie pachną postanowiłam udekorować nimi deser. czytaj dalej

komentarze: 4
beza1.JPG
Desery

Beza Pavlova z musem z mrożonych truskawek

Beza Pavlova kojarzy mi się z latem i świeżymi owocami. Ja jednak użyłam do niej mrożonych truskawek i wyszła fajna lodowa wersja. Latem idealna na orzeźwienie podczas upału,a i teraz znakomita do filiżanki kawy. czytaj dalej

komentarze: 42
deser.JPG
Desery

Deser z awokado i grejpfruta

Polubiłam awokado i nic na to nie poradzę. Po raz pierwszy spróbowałam na słodko i jak najbardziej jestem za,bo awokado jest doskonałe również do deserów. Ten deser zobaczyłam u Aliny i od razu mi się spodobał. Zrobiłam,posmakowałam i powiem tylko jedno słowo: PYCHOTA. czytaj dalej

komentarze: 1
tiramisu.JPG
Desery

Tiramisu w pucharkach

Tego deseru chyba nie muszę zachwalać. Kto zna i jadł tiramisu ten wie,że jest przepyszne. Dla odmiany zrobiłam w pucharkach. czytaj dalej

komentarze: 2
pianka.jpg
Desery

Lekka pianka z owocami

Ten deser powstał z potrzeby zrobienia czegoś słodkiego na szybko. Miałam w lodówce jeszcze trochę leśnych jagód ,zerwałam garstkę czerwonych porzeczek i wymyśliłam sobie taką kolorową orzeźwiającą piankę,a w niej zatopione owoce. Świetna sprawa taka zimna prosto z lodówki pianka szczególnie gdy jest gorąco. Z powodzeniem może zastąpić lody. czytaj dalej

deser1.jpg
Desery

Eton mess czyli angielski deser

Eton mess - słodki bałagan z Eton jest to pyszny deser rodem z Wielkiej Brytanii idealny na letnie upały. Eton mess składa się z trzech składników: truskawek, kawałków bezy i bitej śmietany. Danie powstało w XIX wieku w Collegu Eton, gdzie jest tradycyjnie serwowane podczas dorocznych zawodów krykieta. czytaj dalej

tiramisu.jpg
Desery

Tiramisu

Pyszny włoski deser podany mocno schłodzony idealny do popołudniowej kawki,chociaż podobno tradycyjne tiramisu spożywa się we Włoszech na drugie śniadanie zwłaszcza w upalne dni. czytaj dalej